9. august 2010

Politikernes omdømme er vigtigt

Vi vælger politikere efter, hvad vi tror, de kan gøre for os og ikke efter, hvad de har gjort for os.

Og politikere med dårligt omdømme tror vi ikke på, kan gøre noget godt for os. Derfor går vi op i om politikere handler, som de siger. Om de passer deres arbejde osv.

2 kommentarer:

 1. Hej Lotte,

  spændende betragtning. Som jeg læser din model, påvirkes vælgerens forventning til, hvad politikeren kan gøre for os, af, hvad politikeren har gjort tidligere.
  'Omdømme' kan vel godt konceptualiseres som de ting, politikeren har gjort, udført og udrettet (kombineret med de ting, politikeren har sagt, hvorvidt der er overensstemmelse mellem udsagn og handling, og måske også en for vælgeren moralsk vurdering af hæderlighed/troværdighed?).

  Jeg køber helt sikkert argumentet om at vælgeren ikke stemmer for at belønne politikeren, men for at sikre at det er de(n) bedste, der sidder i parlamentet. Men vurderingen af, hvem der så er de bedste, påvirkes af, hvad der er sket i fortiden og i nuet.

  ***

  Må hellere få set den DR2 udsendelse :)

  Mvh Jacob Packert

  SvarSlet
 2. Hej Jacob, Tak for kommentaren. Jamen, så er vi jo enige. Men den dr2 udsendelse behøver du nu ikke at se. Efter min mening ævl om alt muligt andet. mvh Lotte

  SvarSlet