10. september 2012

EU: En hellig ko på finansloven


Bloggen har i dag besøg af en gæsteblogger med et indlæg om EU og den manglende debat om EU og specielt strukturfondene i Danmark. Her er indlægget og husk, det handler om dine og mine penge:

En hellig ko på finansloven

Regeringen har netop fremlagt finanslovsforslag for 2013. Forslaget vil blive debatteret, forhandlet og til sidst vedtaget i folketinget.

Et udgiftsforslag, et endda stort udgiftsforslag vil blive vedtaget i stilhed, fordi det er en hellig ko for folketingets medlemmer. Koens navn er: Danmarks EU bidrag.

En hellig ko i Indien gør ingen skade. Den går højst i vejen. Folketingets hellige ko derimod, den gør dybt skade på dansk økonomi, fordi den trækker enorm købekraft ud af det danske samfund.. Det giver arbejdsløshed, så det vasker sig.

Danmarks bidrag til EU er årligt 17,7 milliarder kr.(iflg. Altinget.dk er der i finansloven for 2013 afsat 20,3 mia. kroner til EU red.).  Det betaler alle danskere til i skat. Vi ser det bare ikke. Ude af øje, ude af sind, som de åbenbart føler det i Folketinget, og det er et demokratisk problem.

Af årsopgørelsen kan vi alle se, hvad vi betaler i kirkeskat, kommuneskat, statsskat og sundhedsbidrag, men vi kan ikke se, hvad vi betaler i EU skat.

Når man betaler for musikken, så bestemmer man også hvad, der skal spilles. Sådan har folketingets medlemmer det ikke med EU bidraget. Hvad var mere naturligt, at man i forbindelse med finansloven diskuterede EU bidragets størrelse og hvad pengene blev brugt til. Det sker bare ikke.

Det mest forfærdelige er, at EU slet ikke kan bruge alle de penge, som den danske stat kradser ind fra alle os danskere.

Lige før sommerferien kom det frem, at EU havde 800 milliarder kr. liggende i ubrugte midler i strukturfondene, fordi de ikke kunne finde egnede projekter til pengene. Det er bare ikke den fulde sandhed, fordi , der er lang flere penge.

Jyllands-Posten havde for et stykke tid siden en artikkel med overskriften: EU kommissær rystet over græsk kaos.

EU kommissionær for regionalpolitik Johannes Hahn havde være i Grækenland og havde konstateret, at Grækenland af EU havde fået tilsagn om støtte for 85,5 milliarder kr. til 181 projekter. Pengene var ikke blevet brugt.

Alle pengene skulle selvfølgelig være returneret til de enkelte EU lande. Den danske andel udgjorde 30 milliarder kr. Tænk hvad vi kunne skabe af arbejdspladser for de penge.

I stedet forærede Helle Thorning-Schmidt pengene til præsident Hollande og de sydeuropæiske lande.

Ingen i folketinget rynkede et øjebryn.. EU bidraget er en hellig ko for folketinget.

Der havde ellers været nok at diskutere. EU`s strukturfonde er skabt for at hjælpe fattige EU lande med at opbygge en infrastruktur. Helle Thorning-Schmidts gave til Hollande og de andre, er socialhjælp til rige EU lande, betalt af alle danske skatteydere.

Lad os få en debat om EU bidraget, og lad os så på slutopgørelsen kunne se, hvor meget vi, hver især betaler i EU skat.


af Jørgen Keinicke


Ingen kommentarer:

Send en kommentar